انواع تایمر زیمنس:
انواع تایمر زیمنس به لحاظ کارکرد و شکل ظاهری، به دو دسته کلی تقسیمبندی میشوند: تایمر دیجیتال و تایمر آنالوگ. تایمر آنالوگ زیمنس یک پیچ قابل تنظیم دارد که با استفاده از آن میتوان نوع ثبت بازه زمانی را از جمله ثانیه، صدم ثانیه و میلیثانیه تنظیم کرد. در این مدل از انواع تایمر زیمنس، نمیتوان زمانی که در حال سپری است را مشاهده کرد، اما میتوان وضعیت تایمر را رصد کرد و دید که تایمر در حال شمارش است و یا کار خود را کامل انجام داده است. مزیت نوع دیگر تایمر زیمنس یعنی تایمر دیجیتال نسبت به تایمر آنالوگ، نمایش زمان سپری شده است. این نمایش زمان، احتمال خطا را کاهش میدهد و از این بابت استفاده از تایمر دیجیتال نسبت به نوع آنالوگ آن ارجحیت دارد.خرید کلید مینیاتوری زیمنس
انواع تایمر PLC
دستورات تایمر PLC جزء دستورات خروجی محسوب میشوند. تایمر PLC قادر است خروجی PLC را در طول یک بازه زمانی (یا به عبارت درستتر، تعداد مشخصی از بازههای زمانی)، فعال یا غیرفعال کند. تایمرهای PLC را میتوان به پنج دسته تقسیم کرد. در ادامه با هریک از این تایمرها آشنا میشویم.
تایمر تأخیر در وصل (S_ODT)
شکل زیر، تایمر تأخیر در وصل را نشان میدهد. در این تایمر، جنس ورودی که به پایه SS متصل میشود، کلید است. بازه زمانی تایمر، به عنوان ورودی در پایه TVTV عمل میکند. بازه زمانی به صورت tv#S5TS5T در نرمافزار وارد میشود. به جای عبارت tv باید زمان را به همراه حرف ss که نشان دهنده ثانیه است، وارد کرد. به عنوان مثال، بازه زمانی بیست ثانیه، به صورت 20s#S5TS5T تعیین میشود.
حداکثر بازه زمانی ممکن در تایمرها 99909990 ثانیه است. برای فعال شدن تایمر تأخیر در وصل، ابتدا باید پایه SS برقدار شود. پس کلید II زده میشود. با فعال شدن تایمر، به اندازه بازه زمانی طول میکشد تا پایه خروجی QQ برقدار شود. از این لحظه به بعد، خروجی فعال میماند. اکنون اگر کلید ورودی قطع و یا پایه RR فعال شود، بلافاصله خروجی غیر فعال خواهد شد. پایههای BIBI و پایههای BCDBCD برای نشان دادن زمان تایمر به صورت دودویی و اعشاری به کار میروند.
نمودار ورودی و خروجی برای این تایمر به صورت زیر است. همزمان با تیغه بالا رونده در ورودی، تایمر روشن میشود. پس از سپری شدن زمان tv، خروجی فعال شده و فعال باقی میماند.
در انتها نیز همزمان با تیغه پایین رونده ورودی، خروجی غیر فعال شده است.فروش کلید مینیاتوری زیمنس
تایمر تأخیر در قطع (S_OFFDT)
شماتیک همه تایمرها مانند تایمر تأخیر در وصل است. با این تفاوت که فقط نامگذاری تایمر تغییر میکند. جنس پایه ورودی در تایمر تأخیر در قطع، کلید شستی است. در ابتدا خروجی غیر فعال است. با زدن کلید شستی II، خروجی فعال میشود. با رها کردن کلید شستی، خروجی هنوز فعال است؛ ولی تایمر روشن میشود.
اکنون پس از گذشت بازه زمانی مشخص شده در تایمر (tv) خروجی غیر فعال میشود. همچنین در هر وضعیتی میتوان با برقدار کردن پایه RR خروجی را غیرفعال کرد. فروش پلاتین زیمنس
نمودار زیر، تغییرات ورودی و خروجی را برای این تایمر PLC نشان میدهد. همانطور که مشاهده میکنید، همزمان با لبه بالا رونده در ورودی، خروجی فعال شده و پس از قطع ورودی نیز همچنان فعال مانده است. به محض فعال شدن لبه پایین رونده ورودی، تایمر PLC روشن و با گذشت زمان tv، خروجی خاموش میشود.