کاربرد تایمر زیمنس!

کارکرد تایمر زیمنس:

کارکرد تایمر بر اساس مد یا حالت‌های آن به چهار نوع تقسیم می‌شود.

حالت اول تایمر زیمنس:

حالت power on delay یا تاخیر در وصل است. در این حالت، وقتی فرمان ورودی وصل می‌شود، تایمر مطابق زمان‌بندی انجام شده اقدام به اعمال خروجی می‌کند.

حالت دوم تایمر زیمنس:

power off delay یا تاخیر در قطع است. در این حالت وقتی فرمان مدار قطع می‌گردد، خروجی مدار نیز با تاخیر قطع می‌گردد.

حالت سوم رله زمانی زیمنس:

چشمک زن است. در این حالت، قطع و وصل یا همان on و off بودن مدار به شکل چشمک زن در می‌آید و تنظیم بازه‌های زمانی آن قابل تنظیم خواهد بود.

حالت چهارم تایمر:

حالت وقفه یا اینتروال است. در این حالت، وقتی تایمر زیمنس فعال می‌شود، هم‌زمان خروجی نیز فعال می‌گردد. با تنظیم زمان‌بندی، می‌توان مدت زمان فعال بودن خروجی را مشخص کرد تا خروجی بعد از مدت زمان مشخص شده غیرفعال گردد.خرید کلید اتوماتیک زیمنس

تایمر زیمنس

تایمر زیمنس به سبب کیفیت طراحی و عرضه در انواع مختلف، سهم بزرگی از بازار داخلی رله‌های زمانی را به خود اختصاص داده است. کاربرد تایمر زیمنس بسیار گسترده است و از آن در اغلب فرآیند‌های اتوماسیون صنعتی و همچنین در ماشین آلات برای راه‌اندازی موتور مدار ستاره مثلث استفاده می‌شود. کاربرد تایمر زیمنس محدود به راه‌اندازی سیستم‌های اتوماسیون نیست و در کنترل درب‌های اتوماتیک، کرکره غلتان فروشگاه‌ها و همچنین کنترل پمپ در فرآیند‌های آب‌رسانی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انواع تایمر در S۷:

S_Pluse
S_PEXT
S_ODT
S_ODTS
S_OFFDT

تمامی تایمر‌ها به صورت مشترک دارای پایه‌های SET , RESET , TV (Timer Value) , Q. , BI , BCD می‌باشند…

تایمر‌ها
برای ایجاد زمان از تایمر‌ها (تایمر‌های پایه) استفاده می‌شود.

نکته‌ها:

۱- تعداد تایمر‌ها در هر Cpu بستگی به مدل آن دارد. شماره تایمر‌ها از ۰ شروع می‌شود بعنوان مثال T۰

۲ – تایمر‌ها از حافظه سیستم استفاده می‌کنند.

۳ – در صورتیکه بخواهیم با قطع و وصل برق تایمر‌ها از جائی که شمارش از انجا متوقف شده، عمل شمارش را ادامه بدهند. حافظه ان‌ها را در ناحیه ماندگار یا Retentive Memory (این ویژگی در پیکره بندی سخت افزاری CPU قابل دسترسی است.) قرار می‌دهند.

۴ – هر تایمری برای فعال شدن یک ورودی فعال کننده بنام S. دارد. با غیر فعال کردن این پایه تایمر‌های مختلف ممکن است دو عکس العمل از خود نشان دهنددر مقدار فعلی متوقف شده یا بدون توجه به S. به شمارش خود ادامه دهد.فروش کلید اتوماتیک زیمنس

۵ – هر تایمر برای غیرفعال شدن یک ورودی غیر فعال کننده بنام R. دارد. اولویت این پایه از S. بیشتر است و بدون توجه به وضعیت پایه S. اگر فعال شود تایمر غیرفعال می‌شود. اگر این پایه غیر فعال شود و S. فعال شود دوباره تایمر کار شمارش را از ابتدا شروع می‌کند.

۶ – زمان تایمر‌ها بصورت فرمت S۵Time#Value می‌باشد؛ که Value مقدار زمان شمارش می‌باشد. این عدد ۱۶ بیتی (Word) می‌باشد. این عدد در یک خانه ۱۶ بیتی ذخیره می‌شود.

۱۲ بیت این خانه که می‌تواند عددی بین ۰ تا ۹۹۹ را در خود ذخیره کند. فرمت این عدد BCD است.
۲ بیت از ۴ خانه باقی مانده مشخص کننده مقدار پله‌های زمانی است.
مقدار این دو بیت می‌تواند ۰۰ و ۰۱ و ۱۰ و ۱۱ باشد که به ترتیب رزولوشن پله‌های زمانی ۰.۰۱Sec و ۰.۱Sec و ۱Sec و ۱۰Sec باشد.
با این ترتیب کمترین زمان ممکن برای ایجاد با پله ۰.۰۱Sec بصورت Tmin = ۰.۰۱Sec X. ۱ = ۰.۰۱Sec
و بیشترین زمان ممکن Tmax = ۱۰Sec X. ۹۹۹ = ۹۹۹۰Sec = ۲Hours_۴۶Minutes_۳۰Sec‌
می‌باشد.خرید پلاتین زیمنس

توجه: با وارد کردن زمان برای تایمر پله‌های زمانی اتوماتیک تنظیم می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *